Asunnon irtisanominen

Asunnon irtisanominen
Vuokralaisen irtisanoessa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen on huoneiston irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Asunnosta on siis maksettava vuokra irtisanomiskuukauden eli irtisanomista seuraavan kuukauden loppuun asti (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaisesti). Joten jos olet muuttamassa pois syyskuun 30. päivä, on sinun irtisanottava huoneistosi viimeistään 31.8.
Irtisanomisen voit tehdä tällä lomakkeella. Palveluun tulee tunnistautua joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Vuokranantaja voi näyttää huoneistoa irtisanomisilmoituksen saapumispäivästä lukien mahdolliselle uudelle vuokralaiselle arkipäivinä klo. 9.00 – 16.00 välisenä aikana vuokralaiselle ilmoitettuna ajankohtana.

Vuokranantaja on oikeutettu, saatuaan asunnon kirjallisen irtisanomisilmoituksen, suorittamaan huoneiston kuntotarkastuksen arkipäivinä klo. 9.00 – 16.00 välisenä aikana. Ennakkotarkastuksen ajankohta sovitaan pois muuttavan kanssa. Ennakkotarkastuksen tarkoitus on, että saamme hyvissä ajoin tietoa asunnon kunnosta ja ehdimme varautua mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin. Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan etukäteen huoltomiehelle huoneistossa olevista lemmikkieläimistä.

Vuokralainen sitoutuu siivoamaan huoneiston laki asuinhuoneiston vuokrauksesta mukaisesti ja vuokrasopimuksen edellyttämällä tavalla. Muussa tapauksessa vuokranantaja hoitaa siivouksen / mahdolliset korjaukset vuokralaisen kustannuksella tai perii aiheutuneet kustannukset vakuusmaksusta.

Asunnon kaikki avaimet tulee jättää asuntoon. Huoneiston lähtötarkastus suoritetaan vuokralaisen muutettua pois. Asukas voi halutessaan sopia huollon kanssa lähtötarkastuksesta, jolloin hän voi varmistaa, että asunto on luovutuskunnossa sekä siivottu muuttosiivousohjeen mukaisesti.

Mahdollinen asunnonvaihtohakemus poistuu jonosta irtisanomisen yhteydessä.

Siivousohjeet – Lähtösiivous

 • lattia lakaistaan tai imuroidaan ja pestään
 • ovet, kaapit ja hyllyt pyyhitään
 • WC:n/kylpyhuoneen lattiat, seinät, lavuaari ja pytty pestään
 • pakastin sulatetaan (älä käytä apuna puukkoa tai muuta terävää esinettä!)
 • liesi/uuni ja kylmäkalusteet sekä niiden alustat ja taustat puhdistetaan
 • jätä jääkaapin/pakastimen ovet auki, jos niissä ei ole virtaa päällä
 • keittiötasojen ja -kaapistojen pinnat, ovet sekä hyllyt puhdistetaan
 • ikkunat pestään sekä huoneesta että yhteistiloista (jos ulkona on pakkasta, pestään vain sisäpinnat)
 • varasto ja parveke tyhjennetään omista tavaroista ja siivotaan
 • Asuntoon ei saa jättää mitään tavaroita – niiden poistamisesta aiheutuneet kulut kuitataan vakuusmaksusta.
 • Ladattava siivousohje: PDF

Soluasunnossa myös yhteiset tilat on siivottava, vaikka vain yksi asukas muuttaisi pois. Yhteisten tilojen siivouksesta vastaavat kaikki asukkaat yhdessä.

Jos siivouksen laiminlyönnistä aiheutuu kustannuksia, ne kuitataan vakuusmaksusta.

X