Autopaikat

Kaikki autopaikat kiinteistöjen merkityt parkkipaikat ovat maksullisia. Voit tiedustella vapaita parkkipaikkoja alueesi huoltomieheltä. Lämmitystolpan avain ja päivitetyt vuokralaskut toimitetaan paikan saaneille sopimuksen alkamispäivään mennessä.

  • Autopaikka 10 €/kk (kiinteistön ulkopuolisilta 20 €/kk)
  • Autopaikka, sähkölataus 30 €/kk

Maksu peritään vuokranmaksun yhteydessä kalenterikuukausittain.

Autopaikan irtisanominen

Voit irtisanoa autopaikan ilmoittamalla siitä puhelimitse tai sähköpostitse oman alueesi huoltomiehelle. Autopaikan vuokravastuu päättyy sen kuukauden loppuun, jolloin teet irtisanomisilmoituksen. Avain on palautettava MOASin huoltomiehelle kuluvan kuukauden päättyessä.

Mikäli avainta ei palauteta, laskutetaan siitä 10 €.

Autonlämmitysjohto

Autonlämmitysjohtoa ei saa jättää roikkumaan pistorasiaan.
Vaarana on erityisesti lasten turvallisuus sekä P-alueiden lumien koneellinen auraus myös lämmitystolppien ääreltä. Jokainen autopaikan haltija kantaa itse vastuun johdon irrottamisesta pistorasiasta. Rasian kansi on aina pidettävä lukittuna, myös silloin kun lämmitysjohto on kiinni. Mikäli lämmitysjohto jätetään roikkumaan pistorasiaan, se poistetaan ja johdon saa takaisin 5,00 € maksua vastaan huoltomieheltä.

Sisätilalämmittimen käyttäminen on kiellettyä.

Automaattinen autonlämmitys eli pakkasvahti

Talokohteissa MOAS 1-15, MOAS 18-25, MOAS 27-31 ja MOAS 33 pakkasvahti hoitaa auton lämmityksen automaattisesti säätilan mukaan. Järjestelmässä ei ole käytössä aikaohjausta (ajastinkellot) tai ennalta määrättyjä lämmitysaikoja. Pysäköity auto voi olla kytkettynä lämmitystolppaan periaatteessa jatkuvasti, mutta jos et aja autoa pitkään aikaan, on järkevämpää ottaa se pois lämmityksestä.

Näissä em. talokohteissa, joissa on käytössä pakkasvahti, tolpassa mahdollisesti olevaa kelloa ei tarvitse käyttää, vaan lämmitys toimii automaattisesti ilman kelloa.

Pakkasvahti aloittaa lämmityksen, kun ulkolämpötila alittaa +5 asteen ja lisää lämmitystehoa lämpötilan laskiessa aina -18 asteeseen asti, jonka jälkeen se pitää virran kytkettynä koko ajan. Järjestelmä pitää auton moottorin +10° – +20° alueella.

Kun lämpötila alittaa +5°, on lämmitys päällä n. 7 min jaksoina 40 min välein. Lämpötilan laskiessa lämmitysjakso pitenee ja väliaika lyhenee.
N. -7° lämpötilassa ne ovat yhtä suuret (10min + 10min). Lämpötilan alittaessa -18° lämmitys on koko ajan päällä. Tuulisella säällä pakkasvahti lisää lämmitystehoa.

Huom:

Talokohteessa MOAS 16-17 on tolpissa ajastinkellot käytössä.
Talokohteessa MOAS 26 on tolpissa sähkö päällä jatkuvasti.
Talokohteessa MOAS 32 ei ole autopaikkoja.

X