Ohjeita asuntotarjouksen saajalle

ASUNNON KATSOMINEN

Mikäli haluat käydä katsomassa sinulle tarjottua asuntoa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, ota yhteys suoraan alueesi huoltomieheen. Katso huoltomieste yhteystiedot tästä.
Asuntojen näyttö ma-pe klo 09.00-16.00.

SÄHKÖN AVAAMINEN / TEE SÄHKÖSOPIMUS

Katso asuntotarjouksesta, kuuluuko sähkö vuokraan. Mikäli sähköä ei ole mainittu asuntotarjouksessa, on asukkaan tehtävä itse sähkösopimus valitsemansa sähköntoimittajan kanssa.

Sähkömittarin avaaminen kiireellisesti voi olla maksullinen, joten hoida sähkösopimus kuntoon heti kun tiedät muutostasi.

AVAINTEN LUOVUTUS UUDELLE ASUKKAALLE

Asunnon avaimet luovutetaan ennalta sovittuna ajankohtana asunnolla. Ajankohta tulee sopia muutama päivä ennen huoltomiehen kanssa. Yleensä avaimet luovutetaan aikaisintaan vuokrasopimuksen alkamispäivänä klo 12 alkaen. Voitte noutaa avaimet myös myöhemmin sovittuna ajankohtana ottamalla yhteyttä alueen huoltomieheen (ma-to klo 7.00–16.00, pe 7.00-14.15).

Mikäli vuokrasopimuksen alkamispäivä on viikonloppuna tai se on arkipyhä, saatte avaimet seuraavana arkipäivänä. Varautukaa todistamaan henkilöllisyytenne kuvalla varustetulla henkilöllisyystodistuksella avainten luovutuksen yhteydessä.

ASUNNON TULOTARKASTUS

Asukkaan muuttaessa huoneistoon huoltomies suorittaa asunnon tulotarkastuksen yhdessä asukkaan kanssa. Tulotarkastuksen täytetään lomake, jolla asukas hyväksyy asunnon kunnon.

KOTIVAKUUTUS

Muista hoitaa oma kotivakuutuksesi kuntoon vakuutusyhtiössäsi. Kiinteistö on itsessään vakuutettu vahinkojen varalta yhtiön ottamalla täysarvovakuutuksella, mutta se ei korvaa sinun henkilökohtaiselle irtaimistollesi mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja tai muita esim. asukkaan (vuokralaisen) huolimattomuudesta aiheutuneita välillisiä vahinkoja.

Uusille asukkaille jaettava Tervetuloa asukkaaksi -opas, (PDF)

X