Ajankohtaista

MOAS pikkujoulut

Rentoa yhdessäoloa, biljardia, lautapelejä ja MOASin ajankohtaisia asioita. Paikalla asukassihteeri, asumisneuvoja ja isännöitsijä.

Ajankohtaista:

 • Sähköiset palvelut tutuiksi
 • Ongelmia asumisessa tai vuokranmaksussa – asumisneuvojat esittäytyvät
 • Isännöitsijän terveiset
 • Ohjaamo Olkkari 2.0 -hanke

Tarjolla glögiä sekä pientä purtavaa.

TERVETULOA!

Asukasilta to 25.11.2021

Tervetuloa Mikkelin asumisen yhtiöiden, Mikalon, Moasin ja Asumisoikeuden yhteiseen asukasiltaan torstaina 25.11.2021 klo 18–20, Yliopistokeskuksen auditorioon, Lönnrotinkatu 5.

Paikallaolijoiden kesken arvotaan Moccamaster-kahvinkeitin!

Kahvitarjoilu klo 17.30–18.00

Puheenvuorot klo 18.00–20.00

 • Tervetulopuhe – Toimitusjohtaja Hannu Sormunen
 • Mikkelin kaupungin ajatukset tulevaisuuden asumisesta – Kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä
 • Asumisen yhtiöiden esittely; Mikalo, Moas ja Asumisoikeus
  • ”Kaikki yhden, yksi kaikkien puolesta” – Toimitusjohtaja Hannu Sormunen
  • Yritysten yhteinen tulevaisuus – Kehitysjohtaja Jussi Teittinen
  • Kiinteistöjen hoito yhteisten resurssien avulla – Kiinteistöpäällikkö Tommi Kuvaja
 • CityLoops -hanke, biojätteen kierrätys – Xamk, Miksei Oy
 • Essoten MAGEE-hanke esittäytyy – Hanketyöntekijä Mervi Sirviö
 • Yhteenveto, keskustelua ja arvonnan voittaja

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Mikalon, Moasin sekä Mikkelin Asumisoikeuden asukkaat.

Ilmoittautumiset 22.11. mennessä hilkka.puikkonen@mikalo.fi tai 015 321 350. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Asumismuoto voi tuoda uusia ystäviä ja elämänkokemusta

Miika Kolsi (vas.) ja Michele Desalegen ovat kämppiksiä, ja viettävät myös kaiken vapaa-ajan yhdessä

Tuntemattoman kanssa samaan osoitteeseen muuttaminen voi kuulostaa hurjalta, mutta uusi ympäristö on usein helpompi ottaa haltuun samassa tilanteessa olevan ihmisen kanssa. Yhdessä ihmetellen.

Vaikka soluasunnossa asuminen on yhteisöllistä, omaa rauhaa saa aina kun siltä tuntuu. Jokaisella on oma, lukollinen tilava huone, ja yhteiskäytössä keittiö, erillinen vessa ja suihku.

Mikkelin Kalevankankaalla, urheiluaktiviteettien välittömässä läheisyydessä sijaitsee yksi MOASin eli Mikkelin opiskelija-asuntojen taloryhmittymistä. Kolmikerroksiset talot pitävät sisällään simppeleitä mutta siistejä soluasuntoja sekä muutaman yksiön ja kaksion. Lue koko juttu täältä

Liikuntapäivä

Liikuntapäivä on Urheilupuistossa 18.9.2021 järjestettävä ilmainen liikuntatapahtuma. Tapahtumassa on monipuolista liikuntaa ja aktiviteettia kaikenikäisille.

Tapahtuman juontaa tubettajatähti Ilaripro. Hän pitää myös jalkapallon tekniikkakoulua.

Tapahtuma alkaa kaikille soveltuvalla yhteisellä aamujumpalla klo 10.00. Samaan aikaan käynnistyvät muutkin aktiviteetit. Crossfit Mikkelin harjoituksia on tarjolla klo 11.00 ja klo 13.00. Ilaripron tekniikkakoulu on klo 12.00–15.00.

Tapahtuman päättää Mikkelin Pallo-Kissojen ja Reippaan välinen jalkapallon juhlaottelu klo 17.00 kissojen 75-vuotiskauden kunniaksi.

Kaikki päivän tapahtumat ovat ilmaisia. Tervetuloa liikkumaan kaikkien Urskiin!

Syyskuun tiedote asukkaille

Toimintamme jatkuu koronaturvallisuus huomioiden. Asunnoissa käydään mahdollisuuksien mukaan vain tarvittaessa ja asukkaan poissa ollessa, jotta kohtaamisilta vältytään. Pidämme huolta kiinteistöistä ja asunnoista, joten teethän vikailmoituksen tarvittaessa nettisivuillamme.

Huomaa kuitenkin, että kiireellistä korjausta vaativat viat kuten vesivuoto, viemäritukkeuma, putkirikko tai sähkölaiteviat tulee hoitaa välittömästi. Eli ota silloin yhteyttä suoraan huoltomieheen puhelimitse.

Saunavuorot ovat voimassa normaalisti. Niiden käyttö on jokaisen omalla vastuulla. Ettehän käytä yhteisiä kerho-, sauna- tai pesutiloja oireisina ja pidätte huolta tilojen siisteydestä käyttönne jälkeen.

Tavoitat henkilökuntamme parhaiten puhelimitse ja sähköpostilla. Toimiston asiakaspalvelu on auki vain ajanvarauksella. Mikäli haluat varata ajan, soita asukassihteerillesi tai vaihteeseen. Tulethan paikalle vain terveenä ja maskin kanssa!

Noudatamme ja suosittelemme myös asukkaitamme noudattamaan viranomaisten ohjeita sekä erityistä varovaisuutta kaikessa toiminnassa. Vältämme tapaamisia mahdollisuuksien mukaan. Pidämme turvaetäisyyden kohdatessa. Käytämme maskia ja huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Näiden järjestelyjen tarkoituksena on toisaalta turvata työntekijöidemme, asukkaidemme ja läheistemme terveys ja toisaalta turvata yhtiön toiminta myös tässä äärimmäisessä poikkeustilanteessa. Toimenpiteet ovat voimassa toiminnassamme toistaiseksi. Tilanteiden muuttuessa tiedotamme asiasta uudelleen.

TV:n kanavanumerot muuttuvat 31.8.2021

Kaapelitelevisioverkossa maksuttomien tv-kanavien teräväpiirtoversiot siirtyvät kanavapaikoille 1 – 20, ja perinteisen tarkkuuden kanavat alkavat jatkossa kanavanumerosta 21.

Mikään tv-kanava ei lakkaa näkymästä, ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa: esim. parempilaatuinen Yle TV1 HD näkyy jatkossa kanavapaikalla 1 ja perustarkkuuden Yle TV1 paikalla 21.

Muutostyö tehdään tiistaina 31.8.2021 klo 10 alkaen, ja se valmistuu saman päivän aikana.

Suurin osa tv-vastaanottimista löytää muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan 31.8.2021 jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Oman vastaanottimen ohjekirjasta saat yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen.

Tiedote

Telia Helppi auttaa tarvittaessa kanavahaussa

Jos asukkaat tarvitsevat tukea tehdasasetusten palauttamiseen ja kanavahakuun, apua saa Telia Helpin numerosta 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin 9–16.30. Lisätietoja: telia.fi/helppi

Törkeen hyvä startti kesään!

Meijän Mikkeli on kansalaislähtöinen osallisuushanke. Hankkeessa toiminta halutaan viedä lähelle ihmisiä ja asukkaat otetaan mukaan ideoimaan ja toteuttamaan yhdessä toimintaa ja täydentämään nykyisiä hyvinvointipalveluja. Hankkeessa tarjotaan monipuoliset rahoitusmallit asukkaiden aktiivisuuden, yhteistyön ja uusien kokeilujen toteuttamiseen.

Hanke keräsi ideoita nuorilta, jotka luovat nuorille hyvää fiilistä kevääseen. Tapahtumat on esitelty hankkeen sivulla. Samalla sivulla voit myös ilmoittauta mukaan. Toiminta on suunnattu 16-29-vuotiaille. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, eikä osallistujia ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta.

Tutustu tapahtumiin: https://www.meijanmikkeli.fi/torkeen

Viikkosaunat

Viikkosaunavuorot lämpenevät jälleen ensi viikosta alkaen (viikko 19). Muistutamme kuitenkin, ettehän käytä yhteisiä sauna- ja pesutiloja oireisina ja pidätte huolta tilojen siisteydestä käyttönne jälkeen. Hyviä löylyjä!

Toimisto muuttaa

Mikalo Oy ja MOAS toimivat nykyään yhteistyössä isännöinti- ja manageeraussopimuksen johdosta.
MOASin toimisto on muuttanut Mikalon kanssa samoihin toimistotiloihin viikolla 17/2021.
3.5.2021 alkaen toimisto palvelee uudessa osoitteessa Maaherrankatu 44. Myös puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet ovat vaihtuneet. Katso täältä ajantasaiset yhteystiedot.

X