Asunnon hakeminen

Asunnontarvitsija voi hakea MOASin asuntoja milloin tahansa asunnontarpeen ilmetessä opiskelupaikasta riippumatta. Kaikilla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevilla oppilailla on mahdollisuus hakea MOASin opiskelija-asuntoa. Perhehakijoiden osalta riittää, että toinen hakijoista opiskelee. Lisäksi MOASilla on asuntoja myös ei opiskeleville nuorille. MOASin asuntokantaan voit tutustua täällä.

Asunnon hakeminen on helppoa. Asuntohakemukselle pääset tästä tai kohdasta ”Hae asuntoa”. Emme käsittele puutteellisia hakemuksia. Täytäthän hakemuksen siis huolellisesti ja mahdollisimman kattavasti. Jokainen hakemuksessa kysytty kohta ovat tärkeitä asukasvalintoja tehdessä. Erityisen tärkeä on ilmoittaa asunnon tarve ja syyt. Voit tarvittaessa kertoa tilanteestasi tarkemmin tekstikentässä ’Muut syyt’.

Soluasuntoihin haettaessa, jokaisen hakijan tulee tehdä oma hakemus. Jokaiselle asukkaalle tehdään aina oma sopimus. Jos haet soluasuntoa ystäväsi kanssa, niin kirjoita ’muut tiedot’ -kenttään toisen hakijan nimi, niin osaamme yhdistää teidät hakuprosessissa.

HUOM! Huomioittehan, että hakiessanne Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:lle (MOAS) sekä Mikalo Oy:lle jää viimeisin hakemus voimaan. Esimerkiksi jos teette ensin hakemuksen  Moasille ja sen jälkeen Mikalolle, jää Mikalon hakemus voimaan.

Saat hakemuksestasi vahvistuksen sähköpostiisi ja hakemuksesi on voimassa 3 kk kerrallaan. Mikäli et tänä aikana saa asuntoa, on sinun uusittava hakemus.

Kun sopiva asunto hakutoieittesi mukaisesti vapautuu, saat tarjouksen yleensä sähköpostitse. Ilmoitathan heti, jos et halua asuntoa, niin voimme tarjota asuntoa seuraavalle jonottajalle.

Mun koti – nuorten asumisen opas (pdf)

Kuvia opiskelija-asunnoista ympäri Mikkeliä:

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Vuokrasopimus on mahdollista allekirjoittaa sähköisesti. Linkki sähköiseen allekirjoitukseen lähetetään sähköpostiisi. Tunnistautuminen sähköisen allekirjoituksen palveluun tapahtuu mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Vuokrasopimuksen voi myös allekirjoittaa toimistollamme. Mikäli vuokralainen on alle 18-vuotias, on toimistolla oltava henkilökohtaisesti mukana se hänen huoltajansa, joka on antanut kirjallisen suostumuksensa asuntohakemuksen yhteydessä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi vuokrasopimuksen teon yhteydessä kuvalla varustetulla henkilöllisyystodistuksella.

Virallisen muuttoilmoituksen Väestörekisterikeskukseen voi tehdä maistraatissa tai sähköisesti internetissä osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus.

X