Mikkeli on Suomen kymmenenneksi paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024!

Mikkelin opiskelijat. Kuva: Pihla Liukkonen

Mikkeli on saavuttanut merkittävän tunnustuksen sijoittumalla Suomen kymmenen parhaimman opiskelukaupungin joukkoon. Opiskelun laatua arvioitaessa Mikkeli sijoittui ensimmäiseksi. Kaikkiaan mukana arvioinnissa oli 33 kaupunkiaElo-lokakuussa 2023 järjestetyssä kyselyssä selvitettiin, mitkä tekijät ovat opiskelijoille tärkeitä opiskelukaupunkia valittaessa. Kyselyyn vastanneet nostivat esiin erityisesti laadukkaan opetuksen, edullisen asumisen sekä monipuolisen kaupunkielämän ja vapaa-ajan merkityksen.

Kyselyn tulokset osoittavat, että Mikkeli tarjoaa opiskelijoille erinomaiset olosuhteet, joissa yhdistyvät korkea koulutuksen taso ja kohtuuhintainen asuminen. Logistisesti hyvällä sijainnilla sijaitseva kaupunkimme tarjoaa myös monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet, tapahtumia, harjoittelu- ja työpaikkamahdollisuuksia sekä hyvät liikenneyhteydet ja palvelut. Nämä asiat houkuttelevat opiskelijoita kaupunkiin ympäri Suomea.

  • Mikkelin kaupunki on sitoutunut kehittämään edelleen opiskelijoiden viihtyvyyttä ja elinolosuhteita, jotta se säilyttää ja parantaa asemaansa opiskelukaupunkien listauksessa. Tämä saavutus on merkki kaupungin vahvasta panostuksesta koulutukseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin. Tahdomme hyväksytyn kasvuohjelmamme mukaisesti kehittää Mikkeliä nuorten unelmakaupungin suuntaan, kertoo kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.

Tervetuloa opiskelemaan Mikkeliin!

Teksti: Mikkelin kaupunki

Alkuperäinen uutinen: TOP 10 Opiskelukaupungit 2024 (studentum.fi)

X